peti wang sayeh :D

Saturday, March 5, 2011

Siapakah Muammar Gaddafi ?


" Rase nak sekeh je mangkuk ayun nie !"Muammar al-Gaddafi, pemerintah Libya yang terkenal dengan kutukan lantang terhadap pengikut Ahli Sunnah wal Jamaah yang digelarnya sebagai ‘Wahhabi’. Anak zina yang lahir daripada perut wanita Yahudi manakala ayahnya tidak jelas siapakah dia, ada yang berpendapat seorang Feudalistik Itali dan ada yang menyatakan orang suruhan lelaki Itali ini.

Muammar Gaddafi terkenal dengan kekufurannya dan dia seorang kafir zindiq, antara kata-kata kufurnya adalah:

“Rakyat adalah umpama Allah…Allah di langit dan rakyat di bumi, tidak ada baginya (yakni rakyat) sekutu”. [al-Qazzafi, Musailamah al-Asr, oleh Abdul Rahman Hasan].

Gaddafi juga terkenal dengan sistem Sosialis yang dipertahankannya serta Kitab Hijau yang disusunnya menjadi Syarak bagi rakyat Libya menggantikan al-Qur’an dan al-Sunnah.

Namun,terdapat satu keunikan dalam sistem pemerintahan Gaddafi kerana dia meletakkan rakyat sebagai pemerintah bersama disebabkan itu dinamakan Libya sebagai ‘Jamahir’ bukan ‘Jumhuriah’ melambangkan terdapat pemerintahan rakyat yang luas. Apakah rahsianya? Akidah apakah yang menjadi teras Gaddafi?


Jawapannya :

Akidah Syiah Fatimiah Ismailiah

Bukti Gaddafi menghina sahabat sahabat nabi :

http://www.youtube.com/watch?v=gIN6BI4wjTw&feature=player_embedded#at=18


2 comments:

akmal said...

dasyat betol

ChentaMusek said...

@akmal
kalau tak hati hatii..terpengaruh laa :)