peti wang sayeh :D

Wednesday, December 16, 2009

Waktu Kita Skola Rendah dulu :)






Mesti korang ingat..
Benda nie selalu berlaku waktu kita skola rendah dulu :)

Dulu..
Kat skola ade salesmen jual buku cerita
hari nie bagi list,esok minta duit
kita pun beli walaupun cerita buku tu dah tau
salesmen susu pun macam tu gak!

lepas tu..
Kat libarary budak-budak memang baca buku
tapi..
Just tengok gambar je..hehe
Bila ada program nilam..Huh! semua sebok nak pinjam buku..
kih kih..

RMT kat skola makan memang tak best!
asyik resepi sama je..Aku pun muak
tapi..yang berduit pun sibuk je nak join RMT..
x faham..Adoyai...

Pakai pensel box yang boleh bukak depan belakang
pastu kan,ada sharpener kat tengah2 dia
Main lawan pemadam dengan kawan-kawan
sayang gile nak guna pemadam
padahal fungsi sebenar,untuk padam!

Pakai pembaris yang bergerigi
kat dalam ade air pastu ada benda berkilat dalam air tu!
peh..jakun gile sebab pelik airnya tak tumpah waktu digunakan..
Cikgu pakai pembaris kuning panjang..
ade pemegang kat tengah2
tapi tak pernah nampak cikgu pegang pon kat situ
aduhh..pening kepala tengok cikgu..
Bulu ayam pulak tak pernah gebu!
asyik jadi ramping jek
sebab cikgu buat rotan!

Time pendidikan seni
Lukis semua boleh!
Kereta kebal,ikan,lembu,muka mak ngan abah
tapi..
Bila time kaler-kaler semua hampeh
Comot,serabai!
Yang tak de kaler Luna,sibuk je nak meminjam kaler Luna kawan
Nak kaler mesti nak pekat2..tekan sampai warna cerah gile..
Aada gak yang buat anyaman pakai kertas warna,kolaj laa
ape nak jadi ngan korang nie..hehe

Main game 2D
Super contra la,super mario la street fighter la
sume pakai tape
Jam tangan Boy london jadi idaman
sebab bole tukar2 kaler ikut suhu dan cuaca

Takut BCG..
nampak van nurse datang skola je..
semua pucat..
Mulalah tandas penuh sebab budak sakit perut
tapi lepas kene inject
Poyo lah pulak!
Time cabut gigi pun sama.Pelik-pelik!

Balik skola beli Jojo x pun Dendang
Tora pon best gak! baru 60 sen..
Beli semata-mata nak mainan
Coklat die tak makan pun..buang je!
membazir tu!

Kasut nak yang berlampu kat tapak
yang iklan die kat TV bole tembak alien tuu..
Siri kartun: Power ranger,Ultraman,Transformers,Ninja Turtle,Tundercats,Maskman,Dragonball
pastu,kat sekolah mula lah sibuk!
cerita bukan nak main lagi..sampai budak yang tak de tv pun faham!

Time balik skola,naik basikal dengan kawan2
Ada yang berlumba,ada yang main lepas tangan
pastu
Basikal mesti nak rugged,mesti nak ada belalang kat belakang
ada tempat duduk,tapi tak leh duduk sebab pasang buat cantik jer!
beli basikal baru tahan cantik sebulan je
sebab pastu terpengaruh dengan kawan2 pasang stiker kartun yang memantul cahaya..
haha..
Tak pun tampal dengan pelekat yang dapat waktu beli gula-gula getah..
Alaa..yang seposen 1..dapat stiker boleh lekat kat tgn!

haha..
itu lah kita..
sekarang dah tak boleh dapat dah semua tu..
budak-budak dah moden..dah tak rasa keseronokkan kita macam dulu
semua akan berubah kawan2..cuma asal-usul kita yang permanent..
huhu~

Ayuh!
Inilah baru zaman kita kawan2..
yang penuh warna warni :)

Editor : ChentaMusek (Raje)



1 comment:

zhuliana said...

salam ceria buat admin blogger..ermm sebak becampur gembire sambil teipu2 senyum.. teringat zaman dulu2..izin copy boley sbagai bacaan peribadi... rindu zaman dulu2...tq 4 the n3...really mmg sy beminat ngn entry ni.. jemput ke blog sy...http://zhuliana.blogspot.com/